Дай ми координати!
Сряда 28 Март 2018, 18:00

Дай ми координати!

Докторантски чай, Физически факултет има удоволставието да ни гостува Таня Славова с темата "Дай ми координати!" в заведението Abordage :)

"Днес с лекота можеш да упътиш всекиго, като с няколко клика на смартфона, намиращ се в джоба ти, провериш местоположението, разстоянието и посоката до целта. Невинаги обаче средствата са били толкова достъпни, а данните - така точни. От раждането на концепцията за кръглата Земя, през споровете дали пък тя не е яйце или тиква, а може би картоф, геодезията ни дава дефиниции за нейните размери и форма, за да знаем къде сме, къде бяхме и накъде отиваме."

Ето и нещо повече за лектора ни:
"Казвам се Таня Славова и съм геодезист. Работя в областта на ГНСС (глобалните навигационни спътникови системи) и ГИС (географските информационни системи). През 2016 г. защитих дисертация, свързана с търсенето на нови пещери, в Университета по архитектура, строителство и геодезия, а отскоро съм преподавател в Минно-геоложки университет "Свети Иван Рилски". Научните ми и лични интереси намират място в моя сайт: www.tanyaslavova.com "

П.П.
Събитието е достъпно за всеки, който желае да го посети и поради доброволните намерения на организаторите и лекторите е напълно безплатно. Но местата са ограничени, за това молим да си вземете безплатен билет от следния линк: https://www.eventbrite.com/e/43306376538

Facebook страница на събитието: https://www.facebook.com/events/1596140013833771/

Място: София, ул. "Веслец" 22, кафе-бар "Абордаж"

Социална мрежа

Бюлетин

Име:
Имейл:

Приятели и каузи

TanyArts КЛУБ "ЕКСТРЕМ" koral trans  СТАРИТЕ ГОРИ

 

© 2024 Таня Славова